Staropolska kuchnia słynie z bogactwa ryb. Receptury ich przyrządzania były często przekazywane z pokolenia na pokolenie i udoskonalane przez wybitnych szefów kuchni. Jedną z ryb, królujących w polskiej kuchni jest pstrąg. W dzisiejszych czasach wariacje na temat przygotowania tej wspaniałej ryby są niemal nieograniczone.
Pstrąg jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych. Jego delikatne, chude mięso idealnie sprawdza się w wersjach pieczonych, duszonych czy jako składnik dietetycznych sałatek.
W Restauracji Regionalnej przez lata gromadziliśmy wiedzę na temat obróbki tych wspaniałych ryb pływających podhalańskich potokach. Tworząc nowe receptury i udoskonalając te już obecne stworzyliśmy całą gamę smaków i niebanalnych odsłon pstrąga.
Aromatyczna zupa, delikatny filet, pstrąg pieczony z ziołami, przygotowany metodą sous vide czy flambirowany w brandy… te oraz inne propozycje znaleźć można w menu stworzonym w ramach Festiwalu Pstrąga.
Festiwal Pstrąga w Restauracji Regionalnej odbywa się w dniach 17-23 czerwca.
Przyjdź i zasmakuj się w pstrągu górskim!
Restauracja Regionalna, ul. Balzera 21d, Zakopane
Zarezerwuj stolik: +48 18 20 22 335
Komentowanie tego artukułu zostało zablokowane. Przepraszamy
Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.